Home


1 /
Mobilitet & Transport

Lyngby Cykelkælder 

Gottlieb Paludan Architects er arkitekterne bag udformningen af den nye cykelparkeringskælder under Lyngby Station.

Parkeringskælderen, der rummer parkering til 870 cykler, skal aflaste adgangsarealerne omkring Lyngby Station, der indtil nu har været domineret af tilfældigt parkerede cykler. Med direkte adgang fra cykelpar- keringskælderen til perronerne er målet også, at den nye parkeringskælder skal gøre det mere attraktivt at cykle samt kombinere cyklen med tog og bus og således være med til at løsne op for biltrafikken i det centrale Lyngby-Taarbæk.

Gottlieb Paludan Architects har redesignet kælderen så den kunne fungere som cykelparkeringskælder. Dette indebar nedbrydning af tunge betonkonstruktioner til perron og hovedindgang, renovering af alle overflader, optimering af wayfinding samt forberedelse af forbindelse til den kommende letbane. For at skabe maksimal tryghed for brugerne, er kælderen udstyret med kameraovervågning, et specialdesignet lysarmatur med stærkt lys og høj klassisk musik. Herudover findes der pumpe, ladestationer til elcykler og informationsskærme. 

Lyngby Station er en af de mest benyttede stationer i hovedstadsområdet med cirka 35.000 rejsende. Dette tal forventes at stige i forbindelse med den kommende letbane.

 

Projektets lokation