Home


1 /
Energy & Utilities

Flakes of salt – Hsinta’s sustainable power plant, Taiwan

The character of the landscape and its history as a salt extraction area form the basis of the design of the power plant which, from a distance, looks like giant salt flakes surrounded by water.

The building volume works as an embankment shielding against floods, tsunamis and storms. The roof of the building resembles light, transparent flakes of salt and visitors are reminded of the history of the location.
The technical installations are hidden away and protected behind the embankment and the roof.  

With a delicate network of bridges, the surrounding nature reserve will become an integrated part of the entrance. Here, the design calls for a varied mangrove which will protect the flora and fauna and maintain the natural ecosystem. 
The Taiwan Power Company launched the competition, and it is a step in the right direction towards achieving Taiwan’s strategic ambition of having no nuclear-powered homes by 2025.

Project location